L’Espai Cràter s’emplaçarà als peus del volcà Montsacopa. Esdevindrà un nou espai d’interpretació del patrimoni natural i cultural de la Garrotxa, i serà l’evolució natural de l’actual Museu dels Volcans, que després de 30 anys de la seva inauguració a la Torre Castanys, rebrà un nou impuls amb una nova ubicació. 

El seu relat expositiu se centrarà en explicar el fenomen volcànic així com l’evolució humana en aquest context. La filosofia del projecte es definirà a través d’un procés participatiu i de co-creació, que començarà a partir del mes de febrer.

La població local serà qui decidirà les línies directrius del futur equipament, a més, es planteja d’entrada com un equipament de ciutat, que ajudi a donar respostes a les necessitats dels ciutadans. I també, que treballi per adequar el nostre territori als Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides.

Per altra banda, serà un espai que aposti per la recerca, i per tant, de benvinguda pels científics que visiten el nostre territori per a estudiar-lo i valorar-lo. I en la mateixa línia, pretén donar suport als grups de recerca de les universitats catalanes així com altres centres d’investigació. 

Tindrà la voluntat de treballar conjuntament amb diferents administracions i organismes de la comarca així com de la resta del país per donar continuïtat i un major impuls a tota la feina desenvolupada ja en aquesta línia. 

En resum, l’Espai Cràter vol ser un equipament del segle XXI. Per un costat, amb continguts adaptats a les escoles, famílies, la població local i visitants, i amb una tecnologia al nivell que els nostres volcans mereixen. Per l’altre, un projecte de ciutat, que treballi amb les persones que hi viuen, i amb l’objectiu de seguir coneixent, respectant i explicant el nostre territori. 

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider