Les tasques han arrencat aquesta setmana i són el primer pas per a la construcció d’aquest nou equipament de la ciutat.  

Els treballs s’han iniciat amb la retirada de materials i la preparació dels terrenys del futur Espai Cràter. Constructora del Cardoner s’encarrega de les obres mentre la direcció executiva va a càrrec de l’enginyeria Colomer-Rifà. Un cop finalitzada la fase constructiva, l’empresa Indissoluble portarà a terme la segona fase del projecte: la museïtzació de l’espai.

Les obres que acaben de començar permetran construir el nou espai divulgatiu, que comptarà amb un auditori amb capacitat de fins a un centenar de persones, una aula educativa polivalent, espai museogràfic i una zona comuna per a desenvolupar projectes locals.

La importància de l’eficiència energètica i la sostenibilitat són dos factors molt presents en aquest projecte. D’aquí l’aposta per l’energia geotèrmica tenint en compte que l’estructura és soterrada i es permetrà l’accés a l’equipament caminant des del carrer Roser i Pintor Domenge.

Seguint amb aquesta línia, l’estudi d’arquitectes Baena Casamor – guanyadors i autors del projecte arquitectònic i museogràfic de l’Espai Cràter- també han projectat el que serà el nou parc urbà d’Olot, al sostre de l’equipament. Amb 4.000 m², els ciutadans hi podran passejar, coneixent alguns recursos naturals de l’entorn, com ara, elements geològics i de culturals com els murs de pedra seca. Pel que fa a la flora, s’està treballant de forma coordinada amb el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa per escollir la vegetació local més idònia.

El Consell Superior d’Investigacions Científiques – Institut Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC – ICTJA) ha estat una de les principals institucions que s’han focalitzat en l’assessorament científic necessari perquè el nou espai sigui el principal punt d’innovació i divulgació del coneixement del patrimoni natural i cultural de la Garrotxa. En aquest sentit, el procés de co-creació ha estat clau en la seva definició. Durant sis mesos, més d’una setantena de persones provinents del sector educatiu, social, turístic, empresarial i universitari van treballar conjuntament per a definir les línies estratègiques el projecte. Entre les seves parets s’aprofundirà en la formació del planeta Terra i el vulcanisme d’una manera totalment interactiva i on, el medi ambient i els efectes del canvi climàtic tindran una gran part del pes del discurs expositiu.

 

Olot, 3 de març de 2020

 

Categories: Notícies

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *