El Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot acull aquesta tarda la presentació del procés participatiu per a la posada en marxa d’aquest centre interactiu de coneixement i divulgació del vulcanisme i del patrimoni de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El projecte d’Espai Cràter, cofinançat pel FEDER, obté la col·laboració de la Diputació de Girona.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, s’ha reunit aquesta tarda amb l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, per ratificar la col·laboració de les dues institucions amb el projecte Espai Cràter. La Diputació s’ha comprès a aportar 920.000 euros per al finançament d’aquest nou equipament. L’aportació s’afegeix al 1,85 milions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 a través del Departament de Governació i la previsió de 700.000 euros per part d’altres Departaments de la Generalitat mentre que la resta de pressupost anirà a càrrec de l’Ajuntament amb fons propis.

Aquest dilluns també comença el procés participatiu per a la definició d’Espai Cràter. A les 6 de la tarda al Saló de Sessions tindrà lloc l’acte de presentació del projecte i el funcionament del procés perquè tothom qui vulgui pugui formar-ne part. Comptarà amb representants del món educatiu, associatiu, membres de diferents àmbits d’activitat econòmica, arquitectes i d’institucions… a qui es convidarà a formar part de les diferents comissions que es crearan per treballar en la definició d’aquest nou centre interactiu de coneixement i divulgació del patrimoni natural.

Situat a la finca de Can Mas Pomer, l’Espai Cràter vol convertir-se en un centre del vulcanisme i del patrimoni de la Zona Volcànica de la Garrotxa, referent a Catalunya i a la Península Ibèrica. Neix de la voluntat de donar a conèixer els valors del territori i dels volcans. A través de la innovació tecnològica i de suports informàtics immersius i interactius, oferirà experiències d’aprenentatge i coneixement en l’àmbit de la vulcanologia i la descoberta del patrimoni cultural, natural i socioeconòmic de la Garrotxa.

El projecte és fruit de l’anàlisi i la planificació estratègica impulsada per l’Ajuntament d’Olot entre els anys 2014 i 2015, que va determinar tres eixos claus per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat: la protecció i l’aprofitament sostenible del patrimoni singular de la zona, el reconeixement i l’impuls a la tradició industrial i laboratori viu de formació, a més de l’atracció i la retenció de talent. Des d’aquest espai i en connexió amb el centre d’Olot, pel seu caràcter pedagògic i divulgatiu ha de ser el lloc de referència per als visitants, evitar problemes d’hiperfreqüentació en els espais naturals més sensibles i donar-los a conèixer la resta de llocs que tenen al seu abast dins d’Olot, la Garrotxa i la resta de territori. Permetrà actualitzar el Museu dels Volcans i posar el seu contingut contínuament al dia per a les escoles i els ciutadans interessats en aquest camp, que puguin trobar informació útil sobre què representa el vulcanisme als nostres dies. D’aquesta manera, Espai Cràter es convertirà en un recurs pedagògic de referència tan a nivell local com nacional.

Amb la posada en funcionament d’Espai Cràter, prevista per a l’any 2021, l’Ajuntament d’Olot vol contribuir a la generació de nova ocupació, ser un inductor de nova activitat econòmica i millorar l’entorn urbà de la ciutat en un projecte que compta amb la col·laboració de Parc Natural de la Zona Volcànica i de Turisme Garrotxa.

Categories: Notícies

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *